Digitalna ekonomija osnov napretka

Ambicije Ministarstva za infromaciono društvo i telekomunikacije po različitim programskim segmentima i ciljevima u cjelosti su predstavljenje u novom dokumentu Strategija razvoja informacionog društtva Crne Gore do 2020. saopštio je resorni ministar Vujica Lazović.

Lazović je kazao za magazin “Diplomacy and commerce” da je to treća strategija tog tipa, koja se prirodno nadovezuje na akcione linije minulih strategija, uvažavajući razvojni okvir koji smo dostigli.

Sve to zajedno sa ambicioznom i sveobuhvatnom perspektivom budućnosti. Njen opšti okvir infrastruktura, bezbjednost i digitalna ekonomija predstavlja okosnicu naših planova. U skladu sa tim, može se reći da smo čvrsto riješeni da stvorimo naprednu infrastrukturu, bezbjedan nacionalni informatički ambijent, ojačan administrativnim i institucionalnim kapacitetima, i da na toj bazi gradimo digitalnu ekonomiju kroz segmente koje smo prepoznali u dokumentu, rekao je Lazović.

On je neglasio da su osnov razvoJa privrede mala i srednja preduzeća, sa start ap i spin of kompanijama u fokusu.

Ovdje smo na samom početku, i budući da još uvijek nijesmo zadovoljni nivoom korišćenja mogućnosti interneta i tehnologija od strane biznisa, ovo je u dijelu digitalne ekonomije naš najkrupniji zadatak. U digitalnoj ekonomiji ne postoji više gotovo ništa što je samo lokalno i ograničeno, i smatram da nas pravi razvoj čeka onda kada to crnogorski biznisi i sami prepoznaju, ocjenjuje on.

Dan

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.