Budvanski akva park obogatio turističku ponudu Crne Gore

Dodajte komentar

Budvanski Akva park, jedan od najvećih u regionu, postao je u pravom smislu riječi najpopularnija turistička atrakcije metropole turizma. Za samo 15-tak dana od kada je zvanično počeo da radi, Akva park, je postao omiljeno mjesto za zabavu i aktivan odmor turista i mještana, te posjetilaca iz cijele Crne Gore.

Iz uspješnog projekta stoji kompanija “Aquaterra solutions”, koja je investirala 13 miliona eura. Prema riječima portparolke Neli Al Mahmud, Akva park je obogatio turističku ponudu, ne samo Budve nego i cijelog primorja.

Ponosni smo što smo uspjeli da za vrlo kratak period, a poznato je da smo krajem decembra 2014. zaključili ugovor sa Opštinom Budva, realizujemo kompletan, izuzetno zahtjevan projekat. Danas Budva ima akva park, nalik onim u svjetskim turističkim destinacijama. U pitanju je jedan od najvećih akva parkova u regionu, koji se prostire na 41.800 metara sa kapacitetom do 6.000 posjetilaca” kazala je na konferenciji za novinare Al Mahmud.

Kako tvrdi Al Mahmud, Akva park raspolaže trenutno najboljim vodenim atrakcijama.

Za odrasle je na raspolaganju 13 tobogana, od kojih je svakako najveća atrakcija, sada već čuvena “Velika kamikaza” koja omogućava spust pri brzini od 80 kilometara na sat. Tobogan je na visini od čak 26 metara. Tu su i četiri velika bazena, od kojih je jedan od najvećih u regionu i ima talase i do dva metra visine“, istakla je ona.

Za najmanje posjetice previđen je kompleks od 53 različite atrakcije, igraonica i dječji restoran.

Sve obaveze koje smo preuzeli ugovorom zaključenim sa Opštinom smo ispunili i u najkraćem mogućem roku završili projekat. Zadovoljni smo ovim što smo postigli i zahvljujemo se svima koji su nas podržali u našem naporu, da napravimo ono, što možemo slobodno reći da može predstavljati ponos grada i Crne Gore” rekla je Al Mahmud.

Akva park zapošljava više od 140 radnika, a kompleks je potpuno zaštićen i bezbjedan.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *