Savršena jednostavnost kuće od stakla (foto)

Dodajte komentar

Nazvana Tree in the House ova građevina je okužena zadivljujućom jelovom šumom. Pružajući pogled od 360 stepeni na šumu u komšiluku, invertna kuća na drvetu je prilagođena savršenom bjekstvu iz betonskog prostora grada.

Podižući se četiri nivoa iznad tla, prstenasti spratovi se obmotavaju oko drveta, dok se najviše etaže uzdižu iznad krošnje samoga stabla. Kuća na drvetu uključuje i bijele spiralne stepenice koje se zajedno sa njenom konstrukcijom uvijaju duž stabla.

Stepenište je sačinjeno od zastakljenih balustrada sa drvenim rukohvatima okruženim atrijumima na svakom nivou kako ne bi zaklanjali ovu nevjerovatnu panoramu. Dizajnirana kako bi omogućila alternativu užurbanosti gradskog života, arhitekte su težile ka tome da uklope moderan industrijski dizajn sa prirodnim bogatstima i lepotom.

Namijenjena duhovnom pročišćenju, prosvećenju kao i promovisanju harmonizacije sa životnim okruženjem, Tree in the House predstavlja interpretaciju koja otvoreno prikazuje kocku staklene tuš kabine, kao i ostale slobodnostojeće komade namještaja postavljene uz zakrivljeni stakleni zid.

3

8 7 6 5 4 2 1

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *