Emirates četvrti put najbolja avio kompanija na svijetu

Četvrti put avioprijevoznik Emirates proglašen je za najbolju aviokompaniju na svijetu u izboru kompanije za poslovni konsalting Skytrax.

Avio kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Dubaiju osvojila je “avionskog Oskara” nakon prošlogodišnjeg petog mjesta.

Qatar Airways se nakon što je prošle godine bio šampion morao zadovoljiti drugim mjestom, ispred Singapore Airlinesa i kineskog Cathay Pacifica.

Nagrada se dodjeljuje na osnovu informacija miliona putnika i nerijetko se naziva “Oskar avionske industrije”.
Ove godine je glasalo 9,2 miliona putnika iz više od 100 zemalja. Oni su ocjenjivali proizvode i usluge različitih avio kompanija, čistoću, udobnost, hranu, pića, ljubaznost i stručnost osoblja na check-inu i u vazduhu, kvalitet i raznovrsnost zabave na letu i još mnogo toga.

Osim nagrade za najbolju avio kompaniju Emirates je i 12. put zaredom osvojio priznanje za najbolju zabavu na letu (World’s Best Inflight Entertainment).

Austrian Airlines je, kao i prošle godine, osvojio prvo mjesto u kategoriji “Najbolja usluga avionskog osoblja u Evropi”. Turkish Airlines (7. mjesto) izabran je kao “Najbolji avioprijevoznik u Evropi”, a Lufthansa (10. na rang-listi) je nagrađena kao “Najbolja avio kompanija u zapadnoj Evropi”.

Najbolja niskotarifna avio kompanija u Evropi je Norwegian (30. mjesto u ukupnom plasmanu). Asiana Airlines je proglašena kao najbolja kompanija u ekonomskoj klasi na svijetu.

Rangiranje najboljih svjetskih deset aviokompanija:

1.Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa

Check Also

Potpisan Sporazum o saradnji Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore, Vesko Božović i dekanka Pravnog fakulteta Univerziteta …

One comment

  1. Pingback: „Емирејтс“ е најдобра светска авиокомпанија за 2016 - OHRID SKY

Leave a Reply

Your email address will not be published.