Kako do posla kada poslodavac ne traži radnike

Dodajte komentar

Najveći broj kandidata poslove traži i nalazi preko oglasa na portalima za zapošljavanje, u štampanim medijima ili na sajtovima samih poslodavaca, i to su nerijetko poslovi koji nisu njihov prvi izbor, ali konkurišu jer im je stalo da dođu do zaposlenja.

Međutim, ako ste se čvrsto „zagrijali“ za neku kompaniju i smatrate da bi vas samo posao u njoj ispunio do kraja, a pritom ona nema aktivnih oglasa za posao, onda možete da pokušate i sa malo drugačijim pristupom i „natjerate“ željenog poslodavca možete doprinijeti njegovom poslovnom uspjehu.

Nađite adekvatan kontakt

E-mail adresa prave osobe koja je odgovorna za zapošljavanje je u ovom slučaju je zlata vrijedna. Potrudite se, za početak, da dođete do nje.

Istražite željenog poslodavca

„Skenirajte“ njegov veb sajt, popričajte za zaposlenima, pa čak i sa konkurencijom. Saznajte sve o njegovom poslovanju i nađite u svemu tome svoju ulogu.

Predstavite se na najbolji način

Potom slijedi ono najvažnije, a to je da se dobro „prodate“, odnosno da pošaljete e-mail koji će poslodavca uvjeriti da mi ipak treba novi radnik. Osim formalnog predstavljanja, za koje možete iskoristiti elemente iz svog CV-ja, najvažnije je da poslodavcu naglasite koje vaše vještine mogu da pomognu razvoju njegove firme. Nađite problem u njegovom radu i predložite rješenje. Predložite novine za koje mislite da mu mogu koristiti. Budite kreativni.

Dobra stvar je što u ovom slučaju nemate šta da izgubite, a možete dobiti jer će, ako ništa, vaša e-mail adresa i poruka ostati u arhivi poslodavca i, ako vas ne angažuje odmah, postoji realna šansa da će to uraditi kasnije.

poslovi.infostud.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *