Stavljena tačka: Konačno dogovorena saradnja sa A2A (video)

Dodajte komentar

Crnogorska Vlada dogovorila je saradnju sa italijanskom kompanijom A2A, kazao je novinarima nakon sjednice potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović.

Novi ugovor donosi nekoliko stavki- Crna Gora se odriče arbitraže, EPCG je garant, a A2A ima opciju izlaska, odnosno da, ukoliko ne podrži projekat gradnje drugog bloka, izađe iz kompanije.

U tom slučaju država preuzima akcije A2A.

Ono što je uspjeh jeste da smo uspjeli da pregovaramo da, ukoliko preuzmemo akcije, isplaćujemo ih sedam godina i to znatno manji iznos oko 250 miliona, iako je prva brojka bila 500 miliona“, kazao je Lazović, prenosi Antena M.

On nije htio konkretno da govori o konačnoj cijeni gradnje TE Pljevlja.

Pregovarački timovi ovih dana vode završne pregovore. Narodski rečeno, približili su se, ali ne bih licitirao sa konačnim prijedlogom. Ono što je značajno je da je naš pregovarački tim uspio značajno da smanji cijenu koja je bila za čak nekoliki desetina miliona veća od onoga što je danas bilo kao konačna ponuda. Računamo da će se to desiti ovih dana. Ono što je njihov posljednji prijedlog je 325 miliona eura. Prijedlog sa naše strane je 321 milion eura. Vidjećemo šta će biti konačna cijena“, kazao je Lazović.

On se nada da će ugovor biti brzo potpisa.

AntenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *