Đukanović: U septembru početak gradnje Drugog bloka TE Pljevlja

Dodajte komentar

Ukoliko Skupština Crne Gore do 31. jula usvoji sporazum sa Češkom, u septembru možemo očekivati i početak gradnje Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, saopštio je premijer Milo Đukanović tokom radne posjete Opštini Pljevlja.

Đukanović je u Pljevljima razgovarao sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, opštinskim rukovodstvom i sa direktorima javnih službi i ustanova.

Imajući u vidu jedno teško nasljeđe koje je nova lokalna uprava zatekla, konstatovali smo da se na tom planu stvari odvijaju u dobrom smjeru, tako da je danas dug Opštine Pljevlja smanjen i da je reprogramiran kroz aranžman koji obezbjeđuje urednu otplatu i stvara uslove za uštede koje obezbjeđuju investiranje u razvoj“, kazao je Đukanović na konferenciji koju je održao sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem, prenosi portal PV info.

Đukanović je zadovoljan predočenim investicijama i radovima koji se izvode u Pljevljima kako u oblasti saobraćajne, komunalne tako i u dijelu društvene infrastrukture.

I dalje ostaje potreba da se unapređuje infrastruktura, kvalitet životne sredine i da se rješava pitanje nedovoljne zaposlenosti, tako da smo posebnu pažnju posvetili tim temama i pokušali da definišemo moguće odgovore i formule saradnje između centralne vlasti i vlasti u Pljevljima“, dodao je Đukanović.

Kao dobru okolnost Đukanović smatra to što je jutros na sjednici Vlade nastavljena rasprava o realizaciji projekta Drugog bloka Termoelektrane.

U četvrtak, na prošloj sjednici Vlade, utvrdili smo dokument kojim se obezbjeđuje sporazum između Crne Gore i Češke, kao pravnog osnova za potpisivanje ugovora između Elektroprivrede Crne Gore i Škode Praha a na današnjoj sjednici Vlade data je saglasnost za potpisivanje ta dva ugovora“, dodao je premijer.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *