Iz “Plantaža” odgovorili na krivičnu prijavu protiv direktorice kompanije

Dodajte komentar

Danas je nastavljena hajka na uspjeh Kompanije “13 jul Plantaže” i ovog puta napadač ima novo lice. Lice starog prirodnog neprijatelja koji je obukao novu političku odoru. Pokret URA je dobila novu “snagu” i pokušava da populistički i politički polemiše sa Kompanijom “13. Jul Plantaže”, navodi se u saopštenju “Plantaža”. 

Iz kompanije su podsjetili da su kompanija koja u svom poslovanju, posljednjih 25 godina, ostvaruje profit.

Za posljednjih 10 godina, prihodi su bili preko 320 miliona eura, a profit Plantaža je u istom periodu iznosio 33 miliona eura. Vino Plantaža je godinama među vodećim crnogorskim izvoznim proizvodima. Izvoz za posljednjih 10 godina prelazi cifru od 170 miliona eura. Plantaže su danas jedina državna kompanija koja nije dobijala subvencije od države. Plantaže godišnje angažuju oko 1.500 zaposlenih i za njihova primanja izdvajaju preko 12 miliona eura – saopštili su iz kompanije.

Oni su takođe podsjetili da je kompanija u posljednjih 10 godina investirala u razvojne projekte preko 40 miliona eura iz sopstvenih sredstava, bez ikakve pomoći i garancija države

Ne želimo komentarisati postupke otpuštene radnice Plantaža, protiv koje smo pokrenuli brojne krivične postupke zbog brojnih nepočinstava koje je  napravila tokom svog angažmana u Kompaniji i nakon otpuštanja. Ako je to legitimacija za politički angažman u pokretu URA, onda svi treba da budu svjesni činjenice da su  maske konačno pale. Ovi subjekti očito žele da sruše najveći crnogorski brend, a mi im u tome ne možemo pomoći. Sudske i druge nadležne instance će dati sud o tim njenim nepočinstvima, a zaposleni i penzioneri Plantaža, vlasnici akcija ove Kompanije, su svoj sud dali na Skupštini akcionara, kada su sa 95% od ukupnog broja ovih akcionara podržali drugog kandidata i odbili stavove ove u najmanju ruku kontraverzne osobe – navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *