Blaž Brodnjak imenovan za predsjednika Uprave NLB-a

Blaž Brodnjak imenovan je za predsednika uprave Nove ljubljanske banke, odlučeno je na sjednici Nadzornog odbora banke u ponedjeljak.

Raduje me da je odluka bila jednoglasna. Brodnjak je vrlo dobar izbor. Ne samo radi domaćeg i međunarodnog iskustva kojeg posjeduje nego i zato što je odlično vodio banku u zahtjevnim okolnostima u posljednjih šest mjeseci. Vjerujem da NLB, u skladu sa ambicioznom strategijom, u roku od pet godina može postati jedna od najuspješnijih bankarskih grupacija u ovom dijelu Evrope, rekao je predsjednik NO-a Primož Karpa.

Brodnjak je u Upravi NLB-a od kraja krizne 2012. godine, kada je postao desna ruka Janka Medje.

Za člana Uprave nadzornici su izabrali Laszla Pellea, koji će biti zadužen za operativno poslovanje banke. U NLB dolazi iz mađarske podružnice Erste banke. NO je na novi petogodišnji mandat imenovao dosadašnje članove Uprave Andreasa Burkhardta i Archibalda Kremsera.

Nadzornici od Uprave očekuju da u prijelomnom razdoblju pred predviđenu dokapitalizaciju banke, jednakim tempom nastave s realizacijom postavljenih ciljeva – pozitivnog poslovanja i snižavanja obima loših kredita.

Indikator

Check Also

CBCG: Trgovina kripto-valutama ima špekulativna obilježja

Kada se u Crnoj Gori priča o kripto-valutama i blokčejn tehnologiji dominantna asocijacija je brza …

Leave a Reply

Your email address will not be published.