Vizija Stiva Džobsa uskoro će postati realnost (video)

Dodajte komentar

Uskoro će biti dovršen jedan od posljednjih projekata na kojem je radio Stiv Džobs – novo Appleovo sjedište koje izgledom podsjeća na svemirski brod.

Ova velika futuristička građevina jedan je od posljednjih projekata na kojem je čuveni programer i preduzetnik radio i trebalo bi da bude dovršena početkom sljedeće godine, kada bi u nju trebalo da se useli oko 14 hiljada zaposlenih ove kompanije.

Na posljjednjem video-snimku može se videti da je glavna zgrada skoro završena i da se na njoj postavljaju veliki solarni paneli koji trebalo da pokriju oko 75 odsto njenih energetskih potreba, a uskoro će biti dovršen i veliki fitnes centar, namijenjen zaposlenima u kompaniji.

U okviru kampusa se nalazi i zgrada namijenjena istraživanju i razvoju u kojoj će Appleovi inženjeri raditi na novim modelima iPhonea, tableta, satova i vjerovatno električnom automobilu o kojem u posljednje vrijeme kruži sve više glasina. Prema brojnim navodima na internetu, velika garaža će moći primiti čak 11.000 automobila.

Iako je do useljenja ima još mnogo vremena i posla, najveći i najteži dio radova već je obavljen, pa bi Apple sljedeću konferenciju za developere (WWDC) koja se održava tokom juna mogao da održi upravo u specijalnoj sali unutar kampusa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *