4 inspirativna i motivišuća TED govora koja bi trebalo da pogleda svaki preduzetnik

Dodajte komentar

TED platforma mjesto je na kojem ćete pronaći brojne stručnjake iz poslovnog svijeta koji svojim znanjem kroz 15-ak minuta govora daju odgovore na neka pitanja koja i danas muče brojne poduzetnike, managere, poslovne ljude.

Vođeni svojim iskustvima, znanjima koji su dobili i istraživanjima koja su radili, kroz svoje govore daju sjajnu podlogu za dalje poslovno razvijanje svih onih koji pritisnu play i preslušavaju ono šta oni imaju da podijele s vama.

U nastavku smo izdvojili četiri sjajna govora različitih stručnjaka koji pričaju o stvarima i problemima s kojima se i vi sigurno srećete u svojoj svakodnevnici.

#Predlog broj 1

Zašto je Martin Luther King vodio pokret za povećanje građanskih prava? Koji je to šablon koji pomaže najvećim i najinspirativnijim ljudima i organizacijama na svijetu da inspirišu ljude oko sebe? Što je to zlatni krug i zašto je to najjednostavnija ideja na svijetu koja je zajednička upravo velikim liderima?

 

#Predlog broj 2

Grant priča o tome zašto osobe s najoriginalnijim idejama su zapravo napravili najviše grešaka i zašto su njihove greške ujedno i dokaz da su se oni najviše trudili? Ovaj psiholog priča o svim segmentima kreativnosti, šta je pokreće i kako je razvijati.

#Predlog broj 3

Misija Scotta Dinsmorea je promijeniti svijet jednostavnom supermoći – pomažući ljudima da otkriju i grade karijeru radeći posao koji vole. Na to ga je podstaklo istraživanje koje je sproveo a koje otkriva da čak 80% odraslih ljudi radi posao koji ne voli. Kako pronaći posao koji volite i koji vas inspiriše? Klik!

#Predlog broj 4

Etnograf i stručnjak za liderstvo, Simon Seak otkriva skrivenu dinamiku koja se krije između povjerenja, vodstva i inspiracije te objašnjava razliku između osobe koja je autoritet i osobe koja je lider.

Manager

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *