Predstavnici Strateksa i MK Grupe glasali protiv raskida za hotel As

Dodajte komentar

Članovi odbora direktora Budvanske Rivijere u ime Strateks i MK Grupe Branko Popović i Vladimir Sekulić, oglasili su se nakon što je, Dan prošle subote objavio tekst “AS bi da uknjiže na Milove miljenike”.

Tvrde da su u tekstu iznijete netačne i uvredljive tvrdnje na štetu ugleda Strateksa i MK Grupe, koji su manjinski akcionari Budvanske Rivijere sa oko 31 odsto akcija kupljenih na berzi od privatnih vlasnika.

U tekstu su ponovljene površne i potpuno neistinite tvrdnje pojedinih političara da naše kompanije kao manjinski akcionari HG Budvanska Rivijera žele na neki način da profitiraju od raskida ugovora za hotel As. Tender za prodaju i investiranje u hotel As raspisala je i sprovela Vlada, kao poseban oblik privatizacije društvene svojine. Budvanska Rivijera je po nalogu Vlade, koja je i većinski akcionar, prodala bivši hotel As kao dio svoje imovine koji je u potpunosti plaćen. To je bilo jedino učešće Budvanske Rivijere u privatizaciji hotela As. Budvanska Rivijera ni na koji način svih ovih 15 godina nakon prodaje, nije učestvovala u daljem ugovaranju obaveze investiranja, aneksa ugovora, nadzora, bankarskih garancija i sl. Smatramo da je jedino ispravno rješenje da čitav posao u vezi sa ugovorom za hotel As, proces raskida ovog ugovora ili traženje drugog rješenja vodi direktno Vlada. U skladu s tim, svi potencijalni troškovi ili koristi od raskida, uključujući i eventualno vraćanje hotela, tj. zapuštenog gradilišta, koje je sada na mjestu hotela As, koji je Budvanska Rivijera prodala, treba da pripadnu direktno državi. HG Budvanska Rivijera ne bi smjela da bude uvučena u bilo kakve obaveze povodom ugovora o investiranju u kojem nije učestvovala, navedeno je u reagovanju.

Takođe, navode i da su taj svoj stav iznijeli na Odboru direktora Budvanske rivijere, kada su i glasali (u tom trenutku još uvijek sa dva predstavnika Strateks grupe) protiv raskida ugovora o kupoprodaji hotela As.

Glasali smo protiv raskida zbog toga što nijesu pravno i finansijski jasne posljedice raskida za Budvansku Rivijeru i što nije logično da se Budvanska Rivijera miješa u ovaj posao koji je ugovaran i realizovan između države i investitora u hotel As. Radi zaštite interesa kompanije, čiji smo akcionari, insistiramo da Budvanska Rivijera i formalno zaključi sa Vladom sporazum kojim će se isključiti iz svih dešavanja vezanih za bivši hotel As, navedeno je u reagovanju.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *