Za modernizaciju industrije 100.000€

Preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije moći će da unaprijede svoje poslovanje zahvaljujući Pilot Programu podrške za modernizaciju industrije, koji će omogućiti finansiranje troškova nabavke opreme pod povoljnim uslovima, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Sredstva namijenjena za realizaciju Pilot programa u 2016. godini iznose 100.000 eura, a biće raspoloživa od datuma objavljivanja Javnog poziva do utroška raspoloživih sredstava.

“Pilot program podrške za modernizaciju industrije, koji je pripremilo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF), nedavno je usvojen na sjednici  Vlade, a objavljivanje javnog poziva očekuje se uskoro. Cilj Pilot Programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unaprjeđenje poslovanja, produktivnosti i profitabilnosti kroz investicije u opremu. Ujedno, ovaj Program ima za cilj i unaprjeđenje tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanje obima i vrijednosti prometa i smanjenje troškova finansiranja proizvodne opreme kroz subvencionisanje dijela troškova nabavke”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG

Check Also

Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *