Tužilaštvo se bavi Plantažama

1 komentar

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom krivične prijave bivših članova menadžmenta Plantaže protiv sadašnje direktorice Verice Maraš i još nekoliko osoba. Iz Specijalnog državnog tužilaštva, na čijem je čelu Milivoje Katnić, Vijestima su kazali da je predmet u fazi izviđaja.

Postupak se nalazi u fazi izviđaja zbog čega Vam ne možemo dati konkretne podatke o radnjama koje su do sada preduzete, odgovorili su iz tužilaštva na pitanje “Vijesti” da li je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo istragu o poslovanju Plantaža.

Nakon uručenog otkaza ugovora o radu i napuštanja Plantaža, bivša finansijska direktorica Valerija Saveljić podnijela je dvije krivične prijave protiv izvršne direktorice Verice Maraš i još nekoliko osoba. Iz kompanije su odgovorili kontraprijavom.

Saveljić tvrdi da joj je uručen otkaz jer nije željela da potpiše polugodišnji izvještaj za 2015. godine i, lcako kaže, prikrije tri miliona eura gubitka te kompanije. Navodi i da nije željela da bude dio tima koji kompaniju vodi u dugove i gubitke.

Član borda direktora Plantaža Aleksandar Jovović, koji zastupa interese manjinskih akcionara, rekao je prošle sedmice da menadžment “nema osjećaj odgovornosti za sadašnju situaciju i da opstruira njen oporavak“.

On je istakao da su od domaćinski vođene kompanije i izuzetno profitabilnog biznisa, Plantaže za nepunu deceniju dovedene u poziciju da nemaju pozitivne novčane tokove (cash flow) i realan profit od prodaje proizvoda.

(Cijeli tekst u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Tuzilastvo ce se ovih dana kako saynajemo iz medija morati pozabaviti i bivsom radnicom kompanije koja vodi bjesomucnu kampanju protiv iste, te konacno iyreci cinjenice u ovom sporu. To bi trebalo da otkloni i sve dileme po brojne investitore i druga lica, koja ocekuju ishod ovog spora unutar aktuelnog i dijela bivseg menadzmenta kompanije. Zamjena cjelokupnog menadzmenta uvijek ostaje otvorena mogucnost ukoliko se zato uspostavi da postoji potreba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *