Pocijepani dresovi, izdušene lopte: Puma i Adidas se izblamirali na Euru

Proizvođač sportske opreme Puma i Adidas propisno su se izblamirali na Evropskom fudbalskom prvenstvu, izvještava Indikator.ba.

Sedam pocijepanih dresova švajcarske reprezentacije, te izdušene Adidasove lopte koje su morale biti zamijenjene, bili su za razlog za ismijavanje među fudbalerima, ali i na društvenim mrežama.

Puma je saopštila da je problem sa pocijepanim dresovima za švajcarsku reprezentaciju na Euru 2016. u neispravnim materijalima koji su korišteni samo u ograničenom broju dresova.

Analiza dresova je pokazala da je bilo materijala koji su oštećeni tokom proizvodnje što je dovelo do slabljenja tkanine. To se dogodilo zbog neispravne kontrole topline, pritiska i vremena proizvodnje u fabrici u Turskoj.

Puma je pregledala zalihe dresova svojih reprezentacija i možemo Vas uvjeriti da neće doći do ponavljanja slučaja“, navodi se u saopštenju distribuiranom u ponedjeljak.

Švajcarski nogometaš Xherdan Shaqiri (24) komentarisao je nakon utakmice u nedjelju na duhovit način: “Nadam se da Puma ne dolazi u Pariz, inače ne bi bilo dobro”.

Nije se proslavio ni Adidas, službeni UEFA-in dobavljač, budući da je njegovim loptama ponestajalo vazduha.

Engleska fudbalska ikona Garry Lineker je na Twitteru ispisao da švajcarski tim sa Adidasovim loptama koje pucaju poput papira nikad neće dostići njemačku efikasnost.

Predsjednik Fudbalskog saveza Švajcarske Petar Gilliéron uprkos svemu kazao je da ima puno povjerenje u dobavljača Pumu.

Puma osim Švajcaraca snabdijeva opremom i selekcije Austrije, Češke, Italije i Slovačke .

Indikator

Check Also

Najavljeno formiranje nove banke u vlasništvu Republike Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi trebalo da bude formirana banka koja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.