Osniva se “Crnogorski elektrodistributivni sistem”

Dodajte komentar

Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Elektroprirede Crne Gore donijete su odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Crnogorski elektrodistibutivni sistem” – CEDIS i odluka o prihvatanju nenovčanog uloga u CEDIS-u.

Skupština akcionara, kojom je predsjedavao izvršni rukovodilac Direkcije za ljudske resurse Ranko Vojinović, jednoglasno je prihvatila predlog Odbora direktora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Crnogorski elektrodistributivni sistem” Podgorica – CEDIS.

Osnivač Društva je EPCG u kojem ima 100 procentno vlasništvo.

Društvo će  u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavljeti djelatnost distribucije električne energije“, saopšteno je iz EPCG-a.

Osnivač, prema pravilima Regulatorne agencije za energetiku, Društvu prenosi  licencu za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

Društvo je nezavisno pravno lice koje će imati upravljačku funkciju i za svoje obaveze odgovara cjelokupnom svojom imovinom“, naveli su u EPCG-u.

Organi CEDIS-a su: Skupština Osnivača, Odbor direktora Osnivača, Odbor direktora Društva, Izvršni direktor, Sekretar i revizor. Skupština akcionara izvršila je izmjene i dopune teksta Statuta kompanije.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *