Nakon 24 godine poletio avion iz Beograda za New York, povratna karta 440 eura

Dodajte komentar

Sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” poletio je Airbus A330 na svoj prvi let ka New Yorku. U avionu se nalazi 254 putnika, a među njima je i proslavljeni fudbaler Dejan Stanković.

Vrpcu je presjekao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je svim putnicima poželio srećan put i poručio da je Beograd od danas centar u regionu.

Želim putnicima srećan put i ugodan let. Drago mi je da je Kyle Scott primijetio da uvijek nađe neku manu, ali kada nam Boeing bude dao bolji popust kupićemo Boeing, a ne Airbus. Ovaj let je za bolji život i bolje za našu kompaniju. On pokazuje otvorenost naše zemlje. Od izuzetnog značaja je da imamo dobre veze sa SAD-om. Ovaj let će nas približiti Amerikancima i SAD. Zahvaljujući ovome možemo imati bolje banje, više turista na planinama. Današnju zemlju dovodimo do visina koju ona zaslužuje. Ja sam tužan što Vlada mora brzo da se formira, pa ću ostati u Beogradu“, poručio je Vučić.

Ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott je rekao da će ovaj let pojačati uzajamne veze.

Želim svima ugodan let. Čestitam Air Serbia na ovome i siguran sam da će ova strateška odluka biti dobra i za Srbiju i za našu zemlju“, rekao je Scott.

Na relaciji Beograd – New York – Beograd letjeće Airbus A330 Nikola Tesla, a nedjeljno je predviđeno pet letova.

Procedure oko dobijanja neophodnih odobrenja od regularnog tijela, Air Serbia dobila je krajem maja.

Do sada je za ovaj let prodato više od 15.000 karata, od kojih 60 odsto u SAD, a 35 u Srbiji.

Prve tri povratne karte po promotovinoj cijeni od 399 eura kupljene su na Sajmu turizma, a to su učinili premijer Aleksandar Vučić, koji je i sam trebalo da poleti danas za New York, ali je otkazao svoju posjetu Americi, i ambasador SAD Kyle Scott.

Let it Beograda za New York traje deset sati, a cijena povratne karte iznosi 440 eura.

Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *