Blog savjet: Kako da postavite 360 fotografiju na Facebook mobilnim telefonom – Uputstvo korak po korak

Dodajte komentar

Autor: Željko Popović

Facebook je prije nešto manje manje od mjesec dana uveo mogućnost da objavljujete 360 fotografije na svojim profilima i stranicama. Da biste koristili ovu opciju na svom mobilnom telefonu, morate imati mogućnost snimanja panoramnih fotografija.

Vrhunski telefoni novije generacije kao što su iPhone ili Galaxy modeli, imaju ovu opciju u okviru svojih aplikacija za kamere. Međutim, ako imate stariji model pametnog telefona, biće potrebno da preuzmete neku od aplikacija za pravljenje pano fotografija. Znatno skuplja varijanta je da kupite dodatnu 360 kameru.

U nastavku pročitajte korak-po-korak uputstvo kako da kreirate ovakve fotografije:

1) Preuzmite poslednjju verziju Facebook aplikacije i instalirajte je

Da bi mogli da postavite 360 stepeni fotografije, morate imati instaliranu posljednju verziju Facebook aplikacije za iOS i Android. Morate imate najmanje iPhone 5S model, ili Android telefon ne stariji od 2013. godine.

2) Snimite fotografiju u Panorama modu

Ukoliko posjedujete iPhone ili neki od Samsung Galaxy S modela, imate opciju za snimanje panorama fotografiju u okviru aplikacije za kameru. Ako nemate, potrebno je da preuzmete neku od aplikacija koja omogućava kreiranje ovakvih fotografija za iOS ili Android. Sada je potrebno da snimite fotografiju u Panorama modu, što radite tako što startujete kameru vašeg telefona i izaberete opciju za Pano:

1

3) Startujte Facebook aplikaciju

Kada ste završili sa slikanjem, startuje Facebook aplikaciju.

4) Izaberite opciju da postavite fotografiju

Kada stratujete aplikaciju kliknite na opciju za postavljanje fotografija Photo.

2

5) Kliknite na fotografiju koju ste snimili u panorama modu

Sada će se pojaviti sve fotografije koje imate snimljene na vašem mobilnom telefonu i vi treba da izaberete posljednje snimljenu fotografiju klikom na nju. Ukoliko je sve u redu, Facebook će da prepozna da je to fotografija napravljena u panorama modu i pojaviće se mala lopta u donjem desnom uglu koja će da označi da ćete postaviti 360 fotografiju.

3

6) Dodajte komentar ili druge stvari koje inače radite sa fotografijama

Sada možete uraditi stvari koje inače radite kada postavljate fotografije kao što su dodavanje komentara, označavanje ljudi, dodavanje aktivnosti i ostalo. Važno je da je i dalje prisutna mala lopta u donjem desnom uglu fotografije.

4

7) Objavite fotografiju

Sve što je još ostalo da uradite jeste da kliknete na Post i sačekate nekoliko trenutaka da Facebook obradi fotografiju i postavi je.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *