Lipku zatvaraju 1. jula

Dodajte komentar
hotel Lipka

Luksuzni hotel “Lipka” u Kolašinu koji je Prva banka nedavno prodala kompaniji Silk rizort end spa za 6,9 miliona eura, biće zatvoren od 1. jula.

Prema nezvaničnim informacijama, Silk rizort end spa, čiji je osnivač izvjesni Muhamed Abdul Chowdhury, državljanin Grenade, navodno planira da renovira hotel, iako je on bukiran do kraja ljeta. Zakupac tog hotela od decembra 2014. godine je Budvanska rivijera.

Hotelska grupa Budvanska rivijera nedavno je od vlasnika hotela obaviještena o raskidu ugovora, što je usaglašeno sa odredbama ugovora o zakupu, prema kojem jedna ugovorna strana treba 90 dana prije zvaničnog raskida ugovora da izvijesti drugu.

Uvažavajući namjeru novog vlasnika da hotel Lipka u adaptiranom i osvježenom izdanju uđe u sledeću zimsku turističku sezonu, HG Budvanska rivijera će nastojati da, u interesu zaštite svih bukiranih rezervacija, u što je moguće kraćem roku pronađe alternativna rješenja i omogući kvalitetnu realizaciju, kazali su “Danu” iz te kompanije.

Zatvaranjem hotela nekoliko desetina zaposlenih ostaće bez posla, jer novi vlasnik nema obaveza prema njima.

Novi vlasnik će zatvoriti ulicu koja povezuje centar sa naseljem Breza, jer će na tom mjestu popločati parking, kazali su radnici, koji su insistirali na anonimnosti.
Takođe, tvrde i da potpisuju ugovore o radu na 15 dana.

Kompletna radna snaga u hotelu Lipka je angažovana na određeno vrijeme, tako da će hotelska grupa, kao i do sada, poštovati svoj dio obaveza u dijelu isplate ličnih dohodaka i izmirenja svih poreskih obaveza po osnovu poslovanja hotela. Tokom trajanja zakupa Budvanska rivijera je nastojala da radnu snagu obezbijedi iz Kolašina, u namjeri da lokalno stanovništvo što je moguće više bude radno angažovano. Za sve trenutno zaposlene radnike kompanija je dala preporuku novom vlasniku hotela za nastavak saradnje sa radnicima, kazali su iz Budvanske rivijere.

(Opširnije u današnjem Danu)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *