Beogradski startap CAR:GO od petka dostupan i u Crnoj Gori

1 komentar

Beogradski startap koji nudi alternativu taksi prevozu i obećava do 50% niže cijene vožnje od petka je dostupan korisnicima u Crnoj Gori.

Servis se na primorje ‘spustio’ nakon više od 15.000 ostvarenih vožnji za nešto manje od godinu dana, a kako portal Netokracija saznaje, u toku su i pregovori za druge gradove širom Srbije.

Uber je ove godine otvorio sezonu nakon što smo saznali da se servis širi na Dubrovnik i Split, a Crna Gora ove godine dobija CAR:GO koji stiže na primorje, a čija će flota u startu brojati 35 vozila spremnih da prevezu turiste (kako domaće koji su već upoznati sa aplikacijom, tako i strance).

U Crnoj Gori smo uspostavili sjajnu komunikaciju i saradnju sa dva taksi prevoznika i to u Budvi i Tivtu“, započeo je razgovor Vuk Guberinić, CEO i osnivač ovog servisa. Vuk ističe da je njihova inovacija i dosadašnji razvoj tehnologije upravo ono što je i dovelo do saradnje, napominjući kako se u Crnoj Gori očekuje dobra sezona po pitanju turista od kojih je mnogima falilo plaćanje ove usluge karticama – transparentno i jednostavno.

Transferi sa aerodroma od prvog dana

Guberinić kaže kako CAR:GO kreće sa 35 vozila koja će u startu biti locirana u Budvi i Tivtu, pri čemu će se flota već u naredne tri nedjelje povećati na preko 50 vozila. Budući da servis sarađuje sa hotelima i planira da u startu omogući transfere sa aerodroma, usluga će od prvog dana biti potpuna.

Kada je naručivanje i plaćanje usluge prevoza putem mobilne aplikacije u pitanju, Guberinić sa zadovoljstvom ističe da konkurencija na Balkanu trenutno nije jaka (osim Ubera u Hrvatskoj i Taxify-ja u Srbiji), te da lansiranje usluge čak i na malom tržištu poput Crne Gore može da ima pozitivne efekte koji će još više produbiti korisničku bazu CAR:GO-a, servisu donijeti novi izvor prihoda, ali i potvrditi koncept – korisnici su spremni da zaborave na muke oko pozivanja taksija i plaćanja u kešu.

CAR:GO vozila već uveliko su spremna u Budvi, ali i u blizini Svetog Stefana gdje će korisnici putem mobilne aplikacije moći da naruče vožnju – ali i da je plate.
CAR:GO vozila već uveliko su spremna u Budvi, ali i u blizini Svetog Stefana gdje će korisnici putem mobilne aplikacije moći da naruče vožnju – ali i da je plate.

Na pitanje ko su korisnici koji će koristiti CAR:GO na crnogorskom primorju, Vuk ističe da tim cilja bukvalno sve – kako turiste iz Beograda koji su već upoznati sa servisom i koji će moći da koriste aplikaciju i na moru, pa sve do turista iz Rusije koji u Crnu Goru dolaze na odmor i koji su već navikli da za prevoz plaćaju putem aplikacije, što će im ove sezone i biti omogućeno.

15.000 ostvarenih vožnji kao potvrda investitorima

Ukoliko do sada niste imali priliku da isprobate CAR:GO, u pitanju je aplikacija koja umnogome podsjeća na Uber, a koja je u Beogradu lansirana sredinom prošle godine. Guberinić za Netokraciju kaže kako je servis u tom periodu ostvario više od 15.000 vožnji, da je čitav tim prošao kroz turbulentan period praćen raznim inspekcijama, ali i gašenjem servisa na određeni period usljed tehničkih problema. Za godinu dana urađeno je mnogo, a tu je i napredni sistem naplate koji podržava Telenor Banku, MTS i povezivanje kartica korisnika.

„Cilj CAR:GO-a jeste da se proširi na Balkan, a Crna Gora je samo prvi korak ka tome“, ističe Vuk, izjavivši da su pregovori za druge gradove već uveliko u toku, te da možemo očekivati još jedno širenje do kraja ljeta. Za kraj, on ističe kako je tim već uveliko u procesu podizanja investicije koja bi omogućila dalje i brže skaliranje servisa na ostale gradove, dodajući da su u toku razgovori sa nekoliko investicionih fondova koji su najviše zainteresovani za ono što CAR:GO priprema sljedeće, o čemu će uskoro biti riječi.

Netokracija.rs

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Dje se plaća porez na ovu uslugu?

    Sad, kad proizvodnje više nema u CG, počećemo i usluge da uvozimo… baš nam sad treba neko da nam organizuje taxi…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *