KAP tuži državu i Glavni grad: Traže četiri miliona za naknadu štete

Dodajte komentar

Pripremno ročište u postupku po tužbi KAP-a protiv Crne Gore, Podgorice i Agencije za izgradnju i razvoj odloženo je za septembar kako bi se svi punomoćnici izjasnili na međusobne podneske. Prema riječima stečajnog upravnika KAP-a Veselina Perišića predmet tužbe je naknada štete zbog faktičke eksproprijacije zemljišta u blizini Gintaša.

Izvršena je faktička eksproprijacija zemljišta koje je u režimu susvojine sa glavnim gradom, bez znanja, saglasnosti, zakonski sprovedene procedure i isplaćene naknade. Za to smo saznali prošle godine kada je komisija za primopredaju imovine nakon prodaje KAP-a utvrdila da je zemljište privedeno namjeni od opšteg interesa“, kaže Perišić.

Osim tužbenog zahtjeva za nadoknadu štete od oko četiri miliona eura, KAP je postavio i alternativni tužbeni zahtjev za isplatu suvlasničkog dijela.

“Kako KAP-u nije u interesu da koristi ovo zemljište, fizičku diobu nije moguće obaviti, može se namiriti ili nadoknadom štete ili prodajom suvlasničkog dijela“, objašnjava Perišić.

Zastupnici tuženih isticali su prigovore aktivne i pasivne legitimacije, ali i zastarjelosti. Zamjenik zaštitnika imovinsko pravnih inte resa Crne Gore Milan Krsmanović prigovorio je alternativnom postavljanju tužbenog zahtjeva uz obrazloženje da je to izvan nadležnosti Privrednog suda.

O prijedlogu zastupnika glavnog grada Dragoljuba Raspopovića za geodetsko vještačenje sudija će odlučiti u nastavku postupka.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *