Turkish Airlines želi da pravi novi aerodrom u Sarajevu

Dodajte komentar

Ambasador Turske u BiH Cihad Erginay naglasio je u razgovoru sa ministrom komunikacija i saobraćaja BiH Ismirom Juskom želju Turkish Airlinesa da gradi novi aerodrom u Sarajevu.

Ambasador Erginay je izrazio zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u BiH, a posebno je naglasio želju Turkish Airlinesa da investira u gradnju novog aerodroma u Sarajevu i otvaranje avionskih linija prema Mostaru, ali i drugim destinacijama u BiH, Tuzli i Banjoj Luci.

Ministar Jusko upoznao je turskog ambasadora o aktivnostima i prioritetima Ministarstva, gradnji mosta preko Save u Svilaju na Koridoru 5C, nastavku izgradnje autoputa kroz BiH, procesu digitalizacije…

Posebno je istakao ubrzani rad na dovršenju trasportne strategije BiH, izuzetno važnog dokumenta koji bi trebao biti usvojen prije Samita zemalja zapadnog Balkana u Parizu, 4. jula.

Jusko je naglasio da se sa usvojenom trasportnom strategijom BiH otvaraju vrata evropskih fondova za finansiranje velikih infrastrukturnih saobraćajnih projekata.

Ambasador Erginay je u ime Turske ponudio stručnu i konsultantsku pomoć na projektima koji su u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *