Krajem juna trening o pisanju projekata za omladinske NVO

Dodajte komentar

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO organizuje trodnevni trening o pisanju projekata i prikupljanju sredstava za predstavnike omladinskih i studentskih nevladinih organizacija koji će biti održan 27, 28. i 29. juna u Podgorici.

Trening se organizuje u okviru projekta Civilno društvo za početnike finansiranog od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Kako ističu, broj polaznika je ograničen na 16, a predviđena su dva učesnika ispred jedne organizacije.

Tokom treninga, polaznici će raditi na razvijanju svojih projektnih ideja, kako bi u praksi primijenili naučeno. Osim toga, ovaj trening pružiće polaznicima osnovna znanja o prikupljanju sredstava, strategijama fund-raisinga i mogućim donatorima”, ističu iz CRNVO- a.

Trening će pokriti i sljedeće teme: definisanje projektnog ciklusa, identifikaciju i analizu problema, SWOT analizu, opis stanja i definisanje ključnih aktera, definisanje ciljeva, princip matrice logičkog okvira, definisanje rezultata, razradu aktivnosti i akcionog plana, definisanje indikatora i izvora verifikacije, izradu plana monitoringa i evaluacije, održivost, izradu budžeta, projektno izvještavanje.

Kao nastavak treninga biće finansijski podržane četiri projektne ideje u iznosu od 500 eura.

Na taj način, kažu oni, trening će rezultirati konkretnim projektima ili inicijativama sprovedenim od strane omladinskih organizacija, a uz mentorstvo CRNVO-a.

Rok za prijavu je utorak, 21. jun.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *