Hrvatska pošta priprema teren za novi biznis

Dodajte komentar

Hrvatska pošta prošle je ostvarila dobit od 164 miliona kuna (oko 21 milio eura) – najbolji rezultat od razdvajanja pošte i telekomunikacija, a priprema teren za nastavak diverzfikacije djelatnosti kroz mogućnost ulaska u područje prevoza putnika u unutražnjem i međunarodnom saobraćaju.

Prvi korak u tom smjeru učinjen je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Pošte kojom je predsjedavao ministar saobraćaja Hrvatske Oleg Butković: usvojena je odluka o doregistraciji i za tu djelatnost. Ipak, što će na tom planu konkretnije uslijediti, trenutno nije moguće prejudicirati. Novi planovi zavise od nove uprave, koju će država kao vlasnik potražiti na javnom tenderu. Pritom iz Pošte i objašnjavaju da je ta djelatnost tek jedna od stavki doregistracije, kao i da je posrijedi običaj da se obuhvati sve više potencijalnih djelatnosti.

No, tvrde da je to u skladu sa praksom koju imaju i inostrani poštanski operatori, kao i da konkretan poslovni plan za ovu stavku u ovom trenutku ne postoji.

“Nije garancija da ćemo ući u taj dio poslovanja, ali ako bude potrebe u nekom budućem logističkom okviru, imaćemo na taj način i tu mogućnost kao otvorenu”, navode iz Pošte.

Na istoj je Skupštini odlučeno i da će se prošlogodišnja dobit upotrijebiti za pokriće prenesenog gubitka iz prethodnog razdoblja.

Poslovni.hr

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *