Google bi mogao da kupi Twitter?

Dodajte komentar

Investitorima je primamljiva pomisao da bi Twitter mogao imati istu sudbinu kao LinkedIn, što se vidi u jačanju cijene deonica. Nakon Microsoftove kupovine LinkedIna, Google se sprema da kupi društvenu mrežu Twitter, procjenjuje Saxo banka, a prenose agencije.

Dugoročno gledano, navode stručnjaci, Microsoftova akvizicija LinkedIna ima smisla, jer će on biti jedna od tri glavne svjetske stranice za poslovno umrežavanje potencijalnih poslodavaca sa zaposlenima. Microsoft će povećati broj svojih korisnika za približno 435 miliona aktivnih korisnika LinkedIna.

Stručnjaci navode kako je teško zamisliti Twitter kao samostalnu kompaniju, obzirom na dominaciju Facebooka sa više od 1,4 milijarde korisnika.

Twitter još uvjek značajno zaostaje sa približno 350 miliona korisnika. Tokom posljednjih nekoliko kvartala Twitter je uspio da značajno poveća profitabilnost i novčani tok i to je razlog zašto ulagači očekuju rast dionica.

Kada se pogledaju mogući kupci Twittera, Google se nameće kao najbolje rješenje jer se do sada nisu uspjeli nametnuti u dijelu poslovanja sa društvenim mrežama.

Izvor: Sinteza

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *