Džek Ma: Kineske kopije su bolje od originala

Dodajte komentar
Jack Ma

Vlasnik Alibabe, milijarder Džek Ma rekao je da je mnoga falsifikovana roba boljeg kvaliteta od originala. On je odgovorio tako na sve teže kritike Alibabe da prodaje falš robu.

Organizacija za borbu protiv falsifikovanja robe suspendovala je iz članstva kompaniju Alibaba u maju.

Međunarodna koalicija za borbu protiv falsifikovanja je navela da je donijela takvu odluku posle dojava “nekih kompanija da je kineski gigant u internet prodaji najveće prodajno mjesto falsifikovane robe na svijetu“.

Lažnjaci su danas boljeg kvaliteta i prodaju se po boljoj cijeni od pravih brendova. Pri tome su potpuno isti kao fabrički, koriste iste sirovine, ista imena..”, rekao je on tokom svog govora u sjedištu Alibabe.

Prema njegovim riječima, kineski proizvođači traže načine da prodaju svoje proizvode direktno potrošačima, koristeći internet za marketing.

Promijenio se način poslovanja za brendove. To nisu lažni proizvodi, već je riječ o poslovnom modelu koji je napravio revocluciju u svijetu”, rekao je Ma.

On je obećao i da će kompanija učiniti sve što je do njih a se zaustavi prodaja lažnih proizvoda ali dodaje da lažnjaci i krađa intelektualnog vlasništva više ne može potpuno da se kontroliše.

Inače, Alibaba očekuje da će da udvostruči broj transakcija do 2020. godine.

Ekonomski

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *