Azmont banka AD Podgorica počinje sa radom

Dodajte komentar

Azmont Investments je ponosan što može najaviti zvaničan početak rada Azmont banke. Kao novo-osnovana banka u Crnoj Gori, Azmont banka AD Podgorica ima ukupnu kapitalnu vrijednost od 11.98 miliona eura i njeno sjedište se nalazi u Podgorici.

Azmont banka je komercijalna banka i usluge će nuditi stanovništvu i privrednim subjektima. Banka je u stoprocentnom vlasništvu kompanije AzmontInvestments. Glavna filijala se nalazi u ulici Marka Miljanova br. 46 u Podgorici – navodi se u saopštenju  kompanije Azmont Investments dostavljenom našem portalu.

‘’Privilegija je biti dio tima investitora koji je dokazano ovdje sa namjerom da ostane na dug vremenski period. Azmont banka je još jedna prilika da doprinesemo sveukupnom razvoju Crne Gore, a naročito finansijskom sektoru. U poslovanju, vodimo se istim prinicipima kao i naša majka-kompanija: razvijati mlade talentovane profesionalce da budu lideri, sa ciljem da doprinesemo jačanju društva u kome poslujemo’’, rekao je Miodrag Radonjić, izvršni direktor banke.

Kamran Mammadov (Čamran Mamadov), drugi izvršni director Azmont banke ističe da je ‘’veliko iskustvo u finansijskom sektoru kompanije Azerbaijan Global Investments (AGI), vlasnika kompanije Azmont Investments, kao i potencijal za razvoj crnogorskog bankarskog sektora važan podstrek i pokretač budućeg pozicioniranja naše banke kao ozbiljnog igrača na veoma konkurentnom crnogorskom tržištu’’.

Na čelu Azmont banke AD Podgorica nalaziće se dva izvršna direktora.

Miodrag Radonjić imenovanjem za izvršnog direktora Azmont banke vraća se u bankarski sektor, a nakon pozicije pomoćnika ministra finansija za državni trezor koju je pokrivao gotovo tri godine.

Prije toga, Radonjić je radio na brojnim pozicijama unutar bankarskog sektora među kojima su posljednje – izvršni direktor za podršku poslovanju u u Hipo Alpe Adria banci (mart 2011 – maj 2013) i izvršni direktor za finansije u Societe General banci (mart 2008 – februar 2011).

Kamran Mammadov (Čamran Mamadov), na mjesto izvršnog direktora Azmont banke dolazi sa pozicije menadžera filijale AtaBank-e, hi-tech univerzalne i jedne od najvećih komercijalnih azerbejdžanskih banaka. Gospodin Mamadov je radio za AtaBank-u od 2005. godine, a prije toga je bio viši ekonomista u Kapital banci gdje je radio od 2002-ge do 2005-te godine.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *