Svjetski Preduzetnik godine

Dodajte komentar

Meni Stul (Manny Stul), predsjednik i ko-CEO kompanije Moose Enterprise u Monte Karlu proglašen je za EY Svjetskog Preduzetnika godine™ 2016.

„Čast mi je i zadovoljstvo da primim ovo prestižno priznanje u ime kompanije Moose Entreprise, svih zaposlenih i u ime Australije. Takmičio sam se sa izvanrednom grupom preduzetnika i inspirisan sam svim njihovim pričama. Mi smo kompanija koja uspijeva fokusirajući se na inovacije, uz integritet i jasan cilj – da djecu učinimo srećnima. To nam je i omogućilo eksponencijalni rast i prevazilaženje velikih prepreka. Takođe, želio bih da se zahvalim kompaniji EY u ime svih preduzetnika koji su se takmičili ove nedjelje“, rekao je Meni Stul, nosilac priznanja EY Svjetski Preduzetnik godine 2016.

Meni Stul preuzeo je kompaniju Moose 2000. godine, a zatim i australijsku kompaniju igračaka koja je imala deset zaposlenih, pri čemu je prethodno osnovao kompaniju Skansen Giftware koju je listirao na australijskoj berzi 1993. godine. Vodeći kompaniju Moose, Meni je povećao prodaju za čak 7.200 odsto i izgradio svjetski biznis koji danas predstavlja četvrtu najveću kompaniju igračaka u Australiji, a po prodaji šestu najveću kompaniju u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas kompanija Moose prodaje svoje igračke u više od 80 zemalja svijeta.

U trci za najprestižnije priznanje u preduzetnišvu ove godine našlo se 55 nacionalnih pobjednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine koji potiču iz 50 zemalja.

Ekonomski

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *