Tramp duguje plate stotinama zaposlenih

Dodajte komentar

Kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima Donald Tramp, prema pisanju američkih medija, duguje stotinama podizvođača i zaposlenima za njihov rad.

Magazin USA Today, analizirao je preko 60 tužbi koje su na Trampovu adresu stigle u posljednjih nekoliko decenija koje govore o tome da biznismen nije plaćao usluge koje je naručivao.

Tužbe su podnosili nekolicine konobara, perača sudova, stolara, vodoinstalatera, barmena, agenata nekretnina, pa čak i advokata koji su predstavljali Trampa u različitim prilikama.

Jedan od oštećenih, Pol Friel (Paul Friel), rekao je novinarima da je njegova porodična firma još 80-tih godina podnijela račun Trampovoj korporaciji (Trump Organization) na 83 hiljade dolara, koja je bila dio posla od 400 hiljada dolara, a podrazumijevala je opremanje jednog hotela. Račun nikad nije plaćen.

Kako piše USA Today samo hotel Trump Plaza u Atlantik sitiju duguje novac za 253 podizvođača radova.

U tekstu se navodi i izjava republikanskog kandidata za Wall Street Journal u maju ove godine, da on ponekad ne plati za usluge firmama kada „rezultat radova nije zadovoljavajući.“

Volim da odugovlačim i pregovaram kada ljudi ne odrade dobar posao,“ rekao je tada Tramp.

Bizlife

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *