Počeo da radi Operativni-dispečarski centar Poreske uprave

Dodajte komentar

U cilju uspješne realizacije aktivnosti iz Akcionog plana za praćenje turističke sezone i pružanja tehničke podrške inspektorima koji na dvadesetčetvoročasovnoj osnovi prate regularnost poslovanja poreskih obveznika, u Poreskoj upravi je, od 6. juna, počeo je da radi Operativni-dispečarski centar za komunikaciju s poreskim inspektorima i građanima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i Poreske uprave, radom Operativnog centra omogućeno je pružanje logističke pomoći inspektorima na terenu u vidu provjere podataka dostupnih u sistemu Poreske uprave, te uparivanja i unakrsne provjere podataka iz izvora ostalih državnih organa, poput MUP-a ili Uprave carina, i to i nakon radnog vremena, imajući u vidu da je isti u funkciji u periodu od osam do 22 časa svakog dana, uključujući i dane vikenda.

S obzirom na to da je rad Operativnog centra organizovan u dvije smjene, istom se mogu obratiti i građani pozivom na brojeve telefona 020/448-171 i 067/605-140, radi prijave nepravilnosti koje uoče u radu poreskih obveznika i poreskih službenika.

Na taj način, u Poreskoj upravi uveden je još jedan kanal za komunikaciju sa građanima, pored Kol-centra Poreske uprave 19707 i portala www.budiodgovoran.me, u cilju neposrednog reagovanja i efikasnog postupanja nadležnih službi po dostavljenim prijavama.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *