Drugi blok TE: Pregovori sa Česima skoro završeni

Dodajte komentar

Pregovori sa češkom kompanijom Škoda Praha o gradnji drugog bloka Termoelektrane (TE) u Pljevljima su skoro završeni, pri čemu se finalizuju pravna i druga dokumenta bitna za realizaciju tog projekta, saopštio je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

On je kazao da je gradnja drugog bloka TE ekonomsko, razvojno, energetsko, bezbjednosno, kao i ekološko pitanje za građane Pljevalja, prenosi agencija Mina-biznis.

Preliminarni rezultati studije izvodljivosti pokazuju da je projekat isplativ i da je neto vrijednost u sadašnjim uslovima pozitivna“, rekao je Lazović u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Damira Šehovića.

Lazović je podsjetio da su sa A2A prošle godine imali privremeni sporazum o uslovima saradnje, potpisan u aprilu, koji je produžavan.

Vlada je 17. decembra prošle godine donijela odluku da ne prihvati formalno produženje privremenog sporazuma, već je zadužila pregovarački tim da nastavi razgovore sa predstavnicima A2A u cilju konačnog razrješenja odnosa. Prvih mjeseci ove godine došlo je do određenog približavanja, ali još nije potpisan novi ugovor“, podsjetio je Lazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *