Kinezi kupuju Inter i Milano

Dodajte komentar

Kineski trgovački div Sunning očekuje da će iduće nedjelje najaviti svoj poslovni sporazum s talijanskim fudbalskim klubom Inter Milanom, izjavio je šef Kineskog fudbalskog saveza (KNS) Cai Zhenhua.

Kineski portal Sina.com. prenosi da je Sunning kupio 68,5 posto dionica tog italijanskog kluba.Što se tiče Caija, ulaganje ove kompanije u evropskog prvaka iz 2010. je značajna zbog pokušaja zemlje u jačanju konkurentnosti u sportu.

Mislim da je ova saradnja vrlo važna zato što Sunning uspostavlja most između Kine i jednog od najuvaženijih klubova u Italiji.”, rekao je Cai.

“Teško mi je da predvidim šta će se dogoditi nakon kupovine, ali htio bih vidjeti više saradnje. Iskreno se radujem.”.

Kompanija sa sjedištem u Jiangsuu, vlasinik online platforme PPTV, takođe očekuje povećanje svoje prisutnosti u sportu kroz stvaranje veza sa fudbalskim klubovima Barselona i Liverpool.

Budući da je ugovor s Interom gotovo riješen, počelo se govoriti i o tome da kineski ulagači vode pregovore s fudbalskim klubom Milanom.

Nekoliko kineskih kompanija, uključujući i Kweichow Moutai, vodećeg kineskog proizvođača alkoholnih pića, pokušaće zajednički kupiti 70 posto udjela u tom fudbalskom klubu, prenosi CRI.

Poslovni puls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *