Miodrag Kostić želi da kupi hrvatski Kempinski u Savudriji

Dodajte komentar

Najbogatiji srpski biznismen, “kralj šećera” Miodrag Kostić, želi proširiti poslovno carstvo na Hrvatsku, piše beogradska štampa.

Nakon što je prošle godine kupio hotel “Kempinskiu Portorožu, sada razmišlja o kupovini kompleksa istog hotelskog lanca samo 20 kilometara dalje, u Savudriji, na istarskom poluostrvu, navode Večernje novosti. Cijeli turistički elitni paket-aranžman Kostić bi mogao zaokružiti portoroškim aerodromom, koja je ovih dana takođe na njegovoj listi želja za kupovinu, tvrde Večernje novosti.

List navodi da golf i spa-resort Kempinski, s pet zvjezdica, nadomak mora u ruralnom okruženju sjeverozapadne Istre, ima 186 luksuznih soba i apartmana, te privatnu plažu, a kupi li ga Kostić, zajedno s aerodromom u Portorožu, mogao bi privući turiste u potrazi za odmorom “s pet zvjezdica” i potencijalno stvoriti “novi Cannes”, kako je ranije govorio.

Ulaganja bi se, po tvrdnjama ovog lista, mogla objasniti i velikim kreditom koji je Kostić uzeo od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kostić je uzeo kredit od EBRD-a za investicije u poljoprivredu u Ukrajini… Moguće je da mu je banka odobrila da taj novac plasira na drugim tržištima, jer ga u Ukrajini ne može iskoristiti“, kaže ekonomista Mahmut Bušatlija.
U septembru 2016., kad je kupovala slovenački “Kempinski”, Kostićeva “MK grupa” je navela kao “strateški cilj da se pozicionira kao vodeća kompanija u području turizma u regiji”.

Miodrag Kostić, u srpskoj javnosti poznat kao “kralj šećera” jedan je od najbogatijih poslovnih ljudi u Srbiji, posljednjih godina intenzivno razvija i turističke kapacitete poslovnog carstva, a vlasnik je i luksuznog odmarališta na Kopaoniku, najatraktivnijem skijaškom centru u Srbiji.

Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *