Hipo banka Banjaluka: Više od 2.000 klijenata podnijelo zahtjev za konverziju kredita

Dodajte komentar

Predsjednik Uprave Hipo Alpe Adrija banke Banjaluka Dragan Kovačević rekao je da je do sada više od dvije hiljade klijenata ove banke podnijelo zvaničan zahtjev za korišćenje novog rješenja za konverziju kredita u švajcarskim francima.

Kovačević je rekao da su do sada obradili 95 odsto podnesenih zahtjeva, te da je 676 kredita konvertovano ili je u završnom procesu konverzije.

„Tokom juna očekujemo sprovođenje konverzije velike većine ovih kredita. U isto vrijeme i naša sestrinska banka u Federaciji BiH vrlo uspješno rješava ovo pitanje“, rekao je Kovačević za „Glas Srpske“.

On je dodao da je upravo brza dinamika uspješnog rješavanja pitanja kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima govori da su klijenti prepoznali da je riječ o fer i kvalitetnom rješenju.

Kovačević je naveo da je Hipo banka u prva četiri mjeseca ove godine zabilježila rast kreditnih plasmana od 300 odsto u odnosu na isti period lani.

„Hipo banka Banjaluka je već dugi niz godina jedna od bolje kapitalizovanih banaka na domaćem tržištu sa značajnom stopom adekvatnosti kapitala iznad zakonom propisanih vrijednosti, što je najbolji dokaz stabilnosti i sigurnosti budućeg poslovanja“, kaže Kovačević.

Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *