Aplikacija koja vrši obračun zatezne kamate

Dodajte komentar
Na Google Play prodavnici pojavila se jedinstvena i besplatna android aplikaciju (za android pametne telefone) koja vrši obračun zatezne kamate lako i brzo.

Aplikacija već sadrži unijete stope zatezne kamate Republike Srbije za valute dinar, euro, dolar i franak, za nešto više od 20 godina unazad. Takođe ugrađene su i stope Crne Gore za euro, stope Republike Srpske za konvertibilnu marku, kao i stope Federacije Bosne i Hercegovine  za konvertibilnu marku, što je sasvim dovoljno za najveći broj slučajeva u praksi.

Osim toga, moguće je obračunati kamatu i po fixnoj kamatnoj stopi, ukoliko se ova opcija odabere prije obračuna. Osim po prostoj metodi, moguće je obračunati kamatu i po konformnoj metodi, za šta je potrebno samo odabrati odgovarajuću opciju. Ukoliko je odabrana opcija za SMS/Email, rezultat obračuna će se automatski postaviti u SMS/Email poruku koja se dalje može proslijediti, ili npr. mogu se dobiti detalji obračuna u word dokumentu. Iz menija se može dobiti i pregled korišćenih kamatnih stopa.
Da bi se dobio najprecizniji obračun potrebno je redovno ažurirati aplikaciju, jer se na taj način u aplikaciju uvoze najnovije objavljene kamatne stope, a moguće su i nove opcije u budućim verzijama aplikacije. Prilikom obračuna, aplikacija računa kamatu na stvarni broj dana u zadatom periodu, dakle, bez aproksimacija da npr. svaki mjesec ima 30 dana ili svaka godina 365 dana.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *