Adriatic properties u rizort na Miločeru ulaže 100 miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Adriatic properties u izgradnju hotelskog rizorta na Miločeru umjesto ugovorom planiranih 54 miliona uložiće 100 miliona eura.

Nakon usvajanja Aneksa 1, očekuje se skori početak radova, a investitor bi u ovoj godini uložio više od 10 miliona eura. Procjena je da će planirana investicija u izgradnju hotela iznositi 54 miliona eura, dok će se, prema informacijama dobijenim od investitora, u izgradnju cijelog kompleksa uložiti 100 miliona eura“, ističe se u Informaciji o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata u oblasti turizma, koju je nedavno usvojila Vlada, pišu Dnevne novine.

Urbanističko-tehnički uslovi za hotelski rizort Miločer izdati su 31. decembra 2015. godine, nakon što je investitor dostavio zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova.

Procijenjeno je kroz kreditni aranžman sa EBRD-om biti obezbijeđeno 50 odsto potrebnih sredstava, za ulaganje u hotel “Chedi Kraljičina plaža“. Kompanija je 30. novembra 2010. godine zaključila Ugovor o finansiranju projekta sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u iznosu od 37 miliona eura, od čega je samo za projekat izgradnje hotela Chedi Kraljičina plaža namijenjeno 27 miliona“, navodi se u pomenutom dokumentu.

Pored ulaganja na Miločeru, Vlada je zadovoljna i realizacijom drugih projekata na primorju. Projekat Portonovi u koji će biti uloženo 650 miliona eura, realizuje se u skladu sa planovima, a prema posljednjim informacijama investitora luksuzni rizort će biti izgrađen do 2018. godine.

Investitor je predstavio međunarodnog hotelskog operatera One and Only i postavio kamen temeljac za hotel 22. aprila 2016. godine. Takođe, 15. aprila 2016. godine je potpisan Memorandum između kompanija Azmont Investments, Univerziteta Donja Gorica i Vatel o osnivanju međunarodne škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, i s tim u vezi najavljeno pokretanje programa bachelor i master na Univerzitetu Donja Gorica“, kaže se u Vladinom dokumentu.

Kako je objašnjeno u Vladinom dokumentu, u projekat Porto Montenegro ove godine biće uloženo više od 16 miliona eura.

U toku je planiranje aktivnosti i obima radova na poboljšanju infrastrukturne mreže i spoljnom uređenju marine (poboljšanje pristupnih puteva, javnog parkinga i drugih javnih površina). Planirano ulaganje u 2016. godini je 350.000 eura.

(Cijeli tekst pročitajte u današnjim Dnevnim novinama)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *