Predsjednici država na poslovnom forumu Crna Gora – Malta

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore PKCG u saradnji sa Privrednom komorom Malte organizuje 8. juna poslovni forum privrednika Crne Gore i Malte. Ovaj Forum je dio zvanične posjete predsjednice Malte, gospođe Mari-Luiz Koleiro Preca Crnoj Gori, navodi se u saopštenju dostavljenom poratalu Bankar.me.

Poslovni forum i bilateralne razgovore crnogorskih i malteških privrednika, otvoriće predsjednik Privredne komore Velimir Mijušković, a privrednicima će se obratiti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednica Malte Koleiro Preca.

“Forum se organizuje u cilju sagledavanja mogućnosti za unapređenje ekonomskih odnosa dvije zemlje, upoznavanja malteških privrednika sa poslovnim mogućnostima u Crnoj Gori kao i naših privrednika sa mogućnostima saradnje sa Maltom. Više detalja o ekonomskim prilikama u obije zemlje, investicionim i drugim privrednim potencijalima učesnici Foruma će imati priliku da upoznaju kroz prezentacije Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Malte. Ove institucije imaju višegodišnju kvalitetnu saradnju koju ostvaruju na bazi Sporazuma koji je potpisan 2010. godine u Podgorici”, saopšteno je iz PKCG.

Poslovnu delegaciju Malte čini dvadeset kompanija iz oblasti građevinarstva, turizma, zaštite životne sredine, energetike, nekretnina kao i različitih vidova konsalting usluga.

U Privrednoj komori Crne Gore, kako su istakli povodom najave ovog skupa, prepoznaju mogućnost za saradnju posebno u oblasti građevinskih materijala uzimajući u obzir iskazano interesovanje malteških kompanija, a i naše potencijale.

“Obnovljivi izvori energije su takođe sfera u kojoj su započeti određeni projekti koji mogu biti biti dobra osnova za dalju saradnju. Budući da je Malta prepoznatljiva turistička destinacija, prenos znanja i razmjena iskustava mogu biti od posebne koristi”, navedeno je u saopštenju.

Početak poslovnog foruma, koji će biti održan u prostorijama Privredne komore Crne Gore, predviđen je za 13 sati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *