Aerodrom Nikola Tesla u ovoj godini očekuje profit od 26 miliona evra

Dodajte komentar

Aerodrom „Nikola Tesla” (AERO) očekuje da i 2016. završi sa više od 26 miliona eura profita, kao i prethodne dvije, s tim da će investicije u ovoj godini biti 4,2 milijarde dinara, što je 44% više nego u 2015.

Pored dva postojeća terminala, do kraja godine aerodrom će dobiti još jedan moderno opremljen terminal – T2b. Prva faza izgradnje je završena. Riječ je o dijelu koji povezuje terminal 1 i terminal 2 i koji će, u cilju povećanja komfora, biti namijenjen putnicima i avio-kompanijama.

Osim proširenja kapaciteta, aerodrom je, prije svega zbog letova za Ameriku, povećao i bezbjednost, koja je sada u skladu sa najvišim svjetskim standardima.

Aerodrom je zainteresovan i za rekonstrukciju „Sava centra”, te se prijavio na neobavezujući javni poziv koji je objavio Grad Beograd i sada se čeka tender. Plan kompanije je da u rekonstrukciju uloži 30 miliona eura i da od „Sava centra” napravi kongresni centar, gdje bi bilo i administrativno sjedište aerodroma. Bili bi izgrađeni i šoping-mol i hotel-kula sa 20 do 25 spratova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *