Plantaže za porez duguju još 2,4 miliona

Dodajte komentar

Račun “Plantaža” je deblokiran, nakon što smo planiti 408.000 eura prispjele poreske obaveze.  kazali su juče Pobjedi iz ove kompanije nakon što se njihovo ime našlo na spisku Centralne banke među više od 15.000 blokiranih preduzeća. Oni su kazali da su u blokadi bili nepuna dva dana i da su prispjelu obavezu platili iz tekućeg poslovanja.

Oni su kazali da na današnji dan duguju 2,4 miliona eura poreza.

– U želji da razjasnimo sve dileme želimo da istaknemo da smo u ovoj godini po osnovu prispjelih poreskih obaveza izmirili dugovanja u iznosu od oko tri miliona eura, a da na današnji dan dugujemo još 2,4 miliona eura kazali su redakciji Pobjede iz ove kompanije.

Oni su podsjetili da su Plantaže u prošloj godini po osnovu poreskih obaveza državi uplatili preko 9 miliona eura.

Naš poreski dug konstantno pada. Kao dokaz je i činjenicada smo na današnji dan prošle godine bili dužni gotovo 6 miliona eura a sada 2,4 miliona eura, pojašnjavaju iz Plantaža.

Blokada od dva dana, kako kažu, u suštini ni na šta poslovno bitno nije uticala. Kompanija ,,13. jul Plantaže, dodaju iz uprave, dijeli sudbinu privrednog sistema u kojem posluje.

Dakle ovakva stanja su sasvim prirodna u poslovanju velikih privrednih sistema ali ako se kvalitetno upravlja do nikakve štete ne može ni doći. Svi koji se razumiju u vinsku industriju i poljoprivredu znaju da ove branše posluju u skladu sa poslovnim ciklusima čija je karakteristika da se u prvom dijelu godine pojavljuju znatno veći troškovi, te da to utiče na otežan odgovor svim obavezama. Povećani prilivi tek dolaze nakon berbe i u tom dijelu godine uspijevamo izbalansirati potraživanja svih poslovnih partnera, tvrde u Plantažama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *