Vlada i Google o mogućnostima saradnje

Dodajte komentar

Predstavnici Vlade Crne Gore razgovarali su danas u Podgorici sa stručnjacima kompanije Google o mogućnostima saradnje u sferi korištenja digitalnih alata i servisa za produktivnost rada državnih organa i komuniciranja politika Vlade kao i unapređenje turističke promocije Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić, generalni direktor za promociju informacionog društva mr Ivica Ivanović, savjetnik predsjednika Vlade i rukovodilac Službe za odnose s javnošću Srđan Kusovac i predstavnici kompanije Google za jadranski region.

Predstavnici Vlade Crne Gore izložili su aktivnosti Vlade u domenu promocije turističke ponude Crne Gore, 3D mapiranja zemlje i digitalnih servisa i alata. Predstavnici kompanije Google izložili su mogućnosti za saradnju u domenu brendiranja turističke ponude i unapređenja vidljivosti Crne Gore na Internetu, te alate, servise i usluge koji mogu doprinijeti unapređenju rada Vlade u navedenim oblastima. Obije strane su iskazale zadovoljstvo sastankom i spremnost za saradnju prepoznajući mogućnosti u različitim oblastima, piše Analitika.

Na sastanku je dogovoreno da se nastavi komunikacija na operativnom nivou u pravcu izrade nacrta budućih koraka saradnje. Potpredsjednik Lazović je iskoristio priliku da goste iz kompanije Google pozove na Infofest 2016. koji se tradicionalno održava u Budvi. Plan je da se do septembra konkretizuje saradnja u vidu potpisivanja formalnog okvira saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *