Ovo je devet najbogatijih žena u SAD

Američki poslovni magazin “Forbs” objavio je drugu po redu godišnju listu najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a devet žena koje je uredništvo izabralo za naslovnu stranu ima ukupno 9,7 milijardi dolara.

Među ženama istaknutim na zajedničkoj fotografiji ubjedljivo najbogatija je najstarija članica ove elitne grupe Dajan Hendriks (69), koja je sa suprugom Kenetom 1982. osnovala kompaniju “Ej-Bi-Si saplaj” koja se brzo razvila.

Nakon što joj je muž umro 2007, uspjela je da odbije pokušaje preuzimanje kompanije i danas raspolaže bogatstvom od 4,9 milijardi dolara, što joj je donijelo i prvo mesto na ukupnoj listi, ispred TV voditeljke Opre Vinfri, sa 3,1 milijardom dolara.

Najmlađa na naslovnici je 32-godišnja Sofija Amoruzo, koja je pre deset godina pokrenula modni brend “Nesti gal” i sada ima 280 miliona dolara.

Ona je ujedno i jedina predstavnica mlađe generacije koja se nalazi na listi najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a da ne dolazi iz industrije zabave.

Jedina mlađa od Amoruzove na ukupnoj listi je pjevačica Tejlor Svift (26) koja sa bogatstvom od 250 miliona dolara drži 60. poziciju, a četiri mjesta ispred nje je pjevačica Bijonse koja raspolaže sa 265 miliona dolara.

Njihove starije koleginice Madona, Selin Dion i Barbra Strejsend su znatno bolje plasirane na 25, 37. i 38. mestu.

Šeril Sendberg i Marisa Majer, direktorke Fejsbuka i Jahua, nalaze se na 14. i 33. poziciji, a glumica Džesika Alba drži 42. mjesto.

 

Check Also

Dragan Bokan: Kako smo stvorili brend prepoznatljiv širom regiona

Od marketa sa šest zaposlenih koji je otvoren 1995. godine u Podgorici, Voli Trade je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *