Ovo je “Rolls-Royce” među pametnim telefonima” (video)

 

Solarin je namijenjen poslovnim ljudima koji često putuju, preduzetnicima i partnerima u finansijskim kompanijama kojima neće biti problem da izdvoje oko 16 hiljada dolara za ovaj uređaj.

Kompanija Sirin Labs osnovana je 2013. godine s ciljem razvoja naprednog i sigurnog mobilnog uređaja koji će biti “Rolls-Royce pametnih telefona”. Juče su napokon predstavili svoj prvi smartphone Solarin koji, kako napominju u ovoj kompaniji, dolazi s najnaprednijom tehnologijom zaštite privatnosti i koji koristi enkripciju sličnu onoj koju u komunikaciji koristi vojska – ova se opcija aktivira s posebnim tasterom koji se nalazi na zadnjoj strani telefona. Ovaj uređaj, naravno, nije namijenjen običnim korisnicima koji žele brz telefon s dobrom kamerom s kojim će surfovati internetom, snimati selfije i objavljivati statuse i fotografije na Facebooku i Instagramu, već poslovnim ljudima koji često putuju, preduzetnicima i partnerima u finansijskim kompanijama, odnosno korisnicima kojima su na pravom mjestu sigurnost i privatnost komunikacije pa im neće biti problem da izdvoje oko 16 hiljada dolara za ovaj uređaj.

Iz Sirin Labsa kažu kako je Solarin napravljen od najboljih materijala na svijetu i da je hardverski riječ o solidnom telefonu, iako bi za ovakvu cijenu očekivali najbolji danas dostupni hardver. Solarin dolazi s 5,5 inčnim ekranom, radi na Snapdragon 810 procesoru (riječ je o modelu koji je prošle godine bio ugrađen u neke od top telefona, ali već je neko vrijeme dostupna njegova novija i bolja verzija) i Androidu, ima 4GB RAM-a i 128GB memorije koja se ne može proširiti memorijskim karticama. Rezolucija zadnje kamere iznosi 23,8 MP, ali novinar Vlad Savov koji je juče isprobao ovaj uređaj kaže kako je kamera spora, a fotografije neimpresivne. Takođe, kritikovao je i debljinu i težinu ovog uređaja i napomenuo je kako je senzor otisaka prstiju potencijalno najveći sigurnosni problem Solarina.

Check Also

Da li će se pad kriptovaluta odraziti na klimu?

Ogromna potrošnja energije jedva se smanjila uprkos tome što je iznos u visini jednog triliona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.