Od Lade napravili produženu luksuznu limuzinu

Dodajte komentar

Lada je predstavila model Vesta Signature sa prouženim međuosovinskim rastojanjem i luksuznim dodacima u kabini.

Bivši dizajner Mercedesa i Volvoa, Stiv Matin, koji je unio svežinu u izgled novih Ladinih modela ( Vesta, X Ray), zaslužan je i za ovu produženu limuzinu. Bazirana na standardnom modelu, Vesta Signature je zamišljena kao pristupačan, komforan sedan sa elementima karakterističnim za skuplje, premijum automobile.

U odnosu na običnu Vestu, međuosovinsko rastojanje produženo je za 250 mm, iznosi 2.885 mm, i veće je čak i od novog Mercedesa C klase. Automobil je dugačak 4.660 mm, a najviše koristi od dodatnih centimetara imaju putnici na zadnjim sjedištima koji su dobili još 200 mm prostora za noge.

Kako bi se oni koje se voze pozadi osjećali kao da su u nekoj premijum limuzini, zadnja klupa je modifikovana tako da umjesto tri ima dva odvojena mjesta za sjedenje i središnju konzolu koja ih razdvaja. Osim naslona za ruke, zadnja centralna konzola sadrži i prostor za odlaganje sitnica i čaša, pepeljaru, ali i komande za grijanje sjedišta.

S obzirom da je Vesta produžena u dijelu između B i C stubova, zadnja vrata su šira od prednjih, što automobilu daje pomalo neobičan bočni izgled, ali će zato putnici koji sjede pozadi imati lak pristup kabini.

Vesta Signature postavljena je na 17 inčne alu felne, a u standardnu opremu spadaju i zatamnjena zadnja stakla, dvozonska klima, kožna sjedišta…

Detalji o pogonskim sistemima nisu poznati, ali pretpostavlja se da automobil dobija snagu od 1.6 litarskog benzinca – koji pokreće i standardnu verziju – uparenog sa automatskim mjenjačem.

Lada Vesta Signature za sada neće biti dostupna na tržištu, a izrađeno je svega 10 primjeraka. Ovi automobil će se koristiti za potrebe proizvođača kao i za testove u realnim uslovima vožnje, zbog eventualnih korekcija i unapređenja na vozilu.

Izvor, foto: Autoforum.cz, B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *