Trump zaradio 190 miliona dolara otkako se kandidovao za predsjednika

Dodajte komentar

Zarada predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa porasla je za 190 miliona dolara otkako se kandidovao za predsjednika, piše BBC.

Njegovi kontroverzni pozivi da se zabrani ulazak muslimana u SAD i deportuju milioni nedokumentovanih imigranata nisu naškodili Trumpovom bogastvu, iako je nekoliko firmi zbog toga prekinulo saradnju sa njim.

Većina porasta zarade od 190 miliona došla je od prodaje njegovih knjiga i iznajmljivanja terena za golf.

Odmaralište Mar-a-Lago na Floridi vidjelo je porast zarade sa 16 na 30 miliona dolara, dok je i flaširana voda Trump Ice povećala prodaju.

Takođe, zaradio je novac i prodajom njegovog udjela prava u “Miss Universe” za 49 miliona dolara, što je uradio odmah po ulasku u predsjedničku utrku, prenosi Avaz.

Trump je posljednjih sedmica na meti zbog odbijanja da objavi papire o uplati poreza, što nije zakonska obaveza, ali je praksa koju su poštovali kandidati još od 1970-ih godina.

On se brani tvrdnjom da su mu advokati savjetovali da ne objavljuje papire dok traje kontrola Poreske službe. Ranije se od istih napada branio rekavši da će to uraditi kada Obama pokaže rodni list, a nakon što je to Obama uradio, rekao je da će papire objaviti kada Hillary Clinton pokaže mailove vezane za Bengazi. Clinton je i to uradila, no Trump još uvijek odbija da pokaže svoje papire, zbog čega mnogi sumnjaju da nešto krije.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *