Toyota ulaže u Uber, Volkswagen i Apple u konkurenciju

Dodajte komentar

Kompanija Toyota je investirala u Uber i tako započela partnerstvo s ovom kompanijom koja nudi taksi usluge. Iznos investicije za sada nije poznat, a Toyota i Uber još uvjek nisu dali komentare.

Nekoliko sati prije nego su Uber i Toyota objavili saradnju, svoj dogovor su obeljodanile kompanija Volkswagen. Uberov rival Gett. Nemačka kompanija je investirala 300 miliona dolara.

Kompanija Lyft koja je najveći Uberov rival u SAD-u početkom godine je potpisala ugovor s General Motorsom te je dobila 500 miliona dolara. Cilj ovih kompanija je da stvore flotu samovozećih automobila.

Didi Chuxing, Uberov rival u Kini, takođe ima partnera, a to je kompanija Apple, koja je investirala 1 milijardu USD ranije ovog mjeseca.

Takođe, njemački proizvođač automobila Volkswagen uložiće 300 miliona dolara u izraelsku startap kompaniju Get.

Get, koji je konkurent Uberu prisutan je u 60 gradova širom svijeta. Za razliku od rivala, vozači Geta svoje klijente prevoze u taksijima i crnim vozilima.

Get se uveliko koristi u gradovima kao što su Moskva i London, ali ne uspeva da dostigne uspeh Ubera niti da se probije na američko tržište. Prisutni su samo u Njujorku.

Često u medijima nazvan “ubicom Ubera”, zbog ponude luksuznijih automobila i nižih cena, upravo je u Njujorku pokrenuo oštru kampanju protiv Ubera, s reklamnim plakatima na kojima naglašava svoju nadmoć nad Uberom i promotivnim vožnjama po znatno nižim cijenama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *