Nebojša Šćekić novi predsjednik Skupštine Nacionalnog biroa Osiguravača

Dodajte komentar

Za novog predsjednika Nacionalnog biroa Osiguravača Crne Gore izabran je Nebojša Šćekić, dugogodišnji izvršni direktor Sava Montenegro osiguranja.

Dosadašnjem dugogodišnjem predsjedniku Skupštine NBOCG Radenku Puriću je istekao višegodišnji mandat, a na sjednici Skupštine takođe je za potpredsjednika Skupštine NBOCG izabran Dejan Bajić, izvršni direktor Generali osiguranja, a novi izvršni direktor Lovćen osiguranja, Matjaž Božič postao je i novi član Skupštine NBOCG.

Članovi ove Skupštine su još i Nela Belević, izvršni direktor Uniqa neživotnih osiguranja i Ivan Lero, izvršni direktor Swiss osiguranja.

Prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, osiguravajuća društva su osnovali Biro u cilju unapređenja, razvoja i afirmacije branše osiguranja, unapređenja poslovanja članova Biroa, povezivanja i učlanjenja u međunarodne organizacije osiguranja i ostvarenja interesa članova Biroa.

„Posebno je važno što smo do danas postigli da Nacionalni biro već pruža velike mogućnosti u obezbjeđenju svih uslova potpune zaštite osiguranika, pravnih lica i građana Crne Gore. Ovdje prvenstveno mislim na aktivnosti Biroa koje se odnose na formiranje garantnog fonda (fonda za štete) i obezbjeđivanje članstva u sistemu međunarodne Zelene karte. Uostalom, afirmisanje osiguranja kao efikasne ekonomske zaštite od potencijalnih rizika i ulaganje u sigurnu budućnost, je osnova poslovanja svih osiguravajućih društava, pa su i aktivnosti Biroa usmjerene ka postizanju harmonizacije ukupnog tržišta osiguranja, a današnjim i formalnim personalnim promjenama u upravljanju Udruženjem, stekli su se uslovi za još dinamičniji razvoj na jako stabilnim i dugo građenim zdravim osnovama”, kazao je Šaban.

NBOCG je nastao kao obaveza Osiguravajućih društava prema Zakonu o osiguranju, a osnovali su ga krajem 2007. predstavnici ove branše. Udruženje čine Lovćen osiguranja, Sava Montenegro osiguranje, Generali osiguranja, Swiss osiguranje i Uniqa neživotno osiguranje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *