IRF u posjeti poljoprivrednicima iz Golubovaca

Dodajte komentar

Predstavnici IRF-a su danas bili u radnoj posjeti Gradskoj opštini Golubovci i tom prilIkom posjetili poljoprivredne proizvođače Vidaka Raičevića i Iliju Škatarića koji su ujedno i korisnici kreditnih sredstava IRF-a.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a dr Zoran Vukčević i predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić su, tokom radnog sastanka sa svojim predstavnicima, najavili u narednih mjesec dana početak poslovne saradnje i održavanje prezentacije “Programi finansijske podrške IRF-a za 2016. godinu“ za sve aktuelne i potencijalne korisnike kreditnih sredstava IRF-a.

Nakon završenog sastanka, predstavnici ovih institucija su nastavili radnu posjetu obilaskom plastenika poljoprivrednih proizvođača – Vidaka Raičevića i Ilije Škatarića.

Vidak Raičević je poljoprivredni proizvođač koji se bavi plasteničkom proizvodnjom voća i povrća već 15 godina, a kod IRF-a je prošle godine konkurisao za kreditna sredstva sa investicionim projektom „Podizanje novih plastenika i rekonstrukcija jednog dijela postojećih“. Posjeduje oko 30 plastenika u kojima proizvodi: paradajz, papriku, krastavac, zelenu salatu i pipun.

Ilija Škatarić se bavi poljoprivredom već dugi niz godina, tačnije proizvodnjom voća i povrća i jedan je od najvećih proizvođača povrća u plasteničkom sistemu u Crnoj Gori. Kada je u pitanju povrće, uzgajaju se kulture kao što su kupus, paradajz i paprika, a što se tiče voća uzgaja se pipun (u plastenicima), kao i grožđe koje se proizvodi na otvorenom.

Kod IRF-a je aplicirao za kreditna sredstva sa investicionim projektom “Izgradnja 12 plastenika, ukupne površine 4.200m2 i nabavka obrtnih sredstava”. Gazdinstvo posjeduje tri hektara zemlje, dok se u posjedu domaćinstva, takođe, nalazi i 10.000 čokota vinove loze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *