Gradnja hotela Park će koštati do 20 miliona eura

Dodajte komentar

Gradnja hotela Park u Bijeloj, koji bi trebalo da bude otvoren sredinom juna, umjesto prvobitno planiranih 6,5 miliona eura iznosiće između 15 i 20 miliona eura, saopštio je glavni investitor i vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović.

Ogroman je to posao, ali izvođači ne posustaju, jer je hotel odvano prodat na njemačkom tržištu do kraja oktobra. U julu stiže prva grupa gostiju, a njemački turisti će se smjenjivati svakih sedam ili 14 dana, tako da u Parku neće biti ni jednog slobodnog mjesta“, kazao je Popović za Radio Jadran.

Gradnja hotelskog objekta počela je sredinom oktobra prošle godine na mjestu starog hotela Park, koji je porušen. Novi hotel, sa 250 soba i 25 apartamana, kategorisan sa četiri plus zvjezdice, biće otvoren sredinom juna.

Hotel će imati šest spratova, dva spa centra i dva dva bazena, zatvoreni i otvoreni.

Prema riječima Popovića, od minimalno planiranog ulaganja od 6,5 miliona eura investicija će na kraju sigurno dostići između 15 i 20 miliona eura.

Počelo je unutrašnje opremanje hotela, završena su već četiri sprata. Predstoji uređenje fasade i završetak radova na plaži, kao i hortikulturno sređivanje, o čemu posebno brinemo. Sve će biti spremno do dolaska prvih gostiju“, poručio je Popović.

On je dodao da će u novom hotelu Park biti angažovano preko 100 radnika, ali da na domaćem tržištu nema zainteresovanih.

Prije mjesec smo preko Zavoda za zapošljavanje raspisali oglas za sobarice, servirke, higijeničarke, pomoćno osoblje i recepcionere. Od 100 traženih, sa Biroa se javilo samo troje. Ne mogu da shvatim da u Crnoj Gori niko neće da bude sobarica za 400 eura, plaćenom hranom, anganžmanom od šest mjeseci i sa mogućnošću stalnog zaposlenja“, kazao je Popović.

U Bijeloj uspješno posluju i druga dva hotelska objekta kompanje Carine – Delfin i depadans, sa četiri zvjezdice. Hotel Delfin je još od 9. aprila popunjen, a odnedavno i depadans.

Od ove sedmice nema slobodnog mjesta i tako će biti do kraja oktobra, a glavni gosti biće Francuzi, koji dolaze i odlaze u grupama svake subote.

Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *