Cijene karata Rajanera niže sedam odsto

Dodajte komentar

Irski niskotarifni avio prevoznik, Ryanair, objavio je da će cijena njegovih karata ove godine u prosjeku biti niža sedam odsto, kako bi kompanija povećala tržišni udio i izborila se sa sve žešćom konkurencijom.

“Izbije li cjenovni rat u u Evropi, Ryanair će ga dobiti”, rekao je izvršni direktor, Michael O'Leary.

Smanjenje je najavljeno u sklopu predstavljanja poslovnih rezultata u fiskalnoj godini zaključno s krajem marta. Podaci pokazuju sko godišnje neto dobiti od 43 odsto, na 1,2 milijarde eura. Prihodi su porasli 16 odsto na 6,5 milijardi eura.

Iz kompanije su saopštili da su na dobit u četvrtom fiskalnom tromjesečju uticali poremećaji avio saobraćaja nakon terorističkih napada u Briselu i niže cijene karata zbog pada cijena nafte.

Ryanair se koristi poslovnim modelom koji predviđa smanjenje cijene karata prema potrebi punjenja aviona.

U Ryanair-u, urkos najavljenim nižim cijenama, očekuju 13 odsto višu dobit u narednoj fiskalnoj godini, pri čemu bi niže cijene karata trebalo da amortizuje veći broj putnika.

U prvom fiskalnom tromjesečju do kraja juna na rezultate poslovanja uticaće štrajkovi zaposlenih na aerodromima u Italiji, Grčkoj, Belgiji i Francuskoj, kao i raniji uskršnji praznici i slaba funta uoči junskog referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Smatramo da bi izlazak Britanije iz EU naškodio ekonomskom rastu i povjerenju potrošača u toj državi u naredne dvije do tri godine“, navodi se u saopštenju kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *