Hilari Klinton 2015. zaradila 6,5 miliona dolara

Dodajte komentar

Pretendentkinja za nominaciju Demokratske stranke za predsjednika SAD Hilari Klinton objavila je podatke o svojim prihodima u 2015. godini.

Podaci pokazuju da je ona prije početka predsjedničke kampanje zaradila više od od 6,5 miliona dolara.

Klintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige “Teške odluke”, kao i još oko 1,5 miliona dolara na ime honorara za držanje predavanja, prenijela je agencija AP.

Dokumenti o zaradi koje je Klintonova kao kandidatkinja u predizbornoj trci u SAD predala Federalnoj izbornoj komisiji su pokazali da ona većinu svog ličnog bogatstva drži u investicionom fondu “Vangard 500”, kao i da posjeduje račun kod banke “JP Morgan”, čija vrijednost iznosi pet do 25 miliona dolara.

Pored toga, dokumenti pokazuju i da njen suprug, bivši američki predsjednik Bil Klinton, tokom 2015. godine zaradio više od pet miliona dolara od držanja govora i predavanja.

Klintonova je predala izvještaj o zaradi nakon što je favorit za nominaciju Republikanaca Donald Tramp predao svoj izvještaj, koji je pokazao da njegovo lično bogatstvo iznosi deset milijardi dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *